EXPOSICIONS

Passió d'antic. Donació Esteve Estival

Del 29 de febrer al 2 de juny de 2024

L’exposició Passió d’antic. Esteve Estival presenta una acurada tria d’un total de 143 objectes arqueològics donats per la família del senyor Estival i que ara s’exposaran el Museu d’Arqueologia de Catalunya.

La mostra, de naturalesa molt especial, compta amb peces singulars que van des del segon mil·lenni aC fins al segle XVI dC i abasten una àmplia procedència: prehistòria i protohistòria, món romà, tardoantiguitat i visigots, i món islàmic i medieval. Petits objectes plens de vida, que el MAC ha restaurat i incorporat a la seva col·lecció.

Es tracta d’una col·lecció d’exemplars metàl·lics -de ferro, bronze, coure o plom- de funcionalitats molt diverses, com ara arnesos de cavall, creus i talismans o revestiments decoratius. 

El MAC vol agrair la generositat i el compromís amb el patrimoni i la cultura del col·leccionista igualadí Esteve Estival i la seva família, la cultura i el país, que s’ha materialitzat en aquesta exposició. Donacions com la present són vitals per l'enriquiment cultural i social tant del museu com del públic, i permeten conservar i difondre millor el patrimoni de les col·leccions, mantenint viva la seva memòria. 

La inauguració està prevista pel pròxim 29 de febrer a les 19 h. Durant l’acte inaugural està prevista la presentació del catàleg. Aforament limitat. Si voleu venir, reserveu la vostra plaça enviant un correu a macvisites.acdpc@gencat.cat

L’exposició, comissariada per l'arqueòloga i museòloga Àngels Casanovas, restarà oberta al públic fins al 2 de juny.


ELS TEXTOS DE L'EXPOSICIÓ
NOM DE L'ARXIU MIDA DE L'ARXIU
Passió d'antic. Textos Exposició 775 kB
Twitter
Facebook