2009


Projecte Monthemhat. Les mòmies oblidades

Després d’anys d’excavacions a la tomba del governador Monthemhat, a la necròpolis dels nobles de Tebes, el gener del 2009 el Servei d’Antiguitats Egipci va mostrar a l’equip de la missió arqueològica una antiga tomba aprofitada com a magatzem, molt propera a la de Monthemhat.

Entra

Europa fa un milió d'anys

Hipopòtams, rinoceronts gegants, tigres de dents de sabre, elefants, licaons i d’altres habitants de la sabana sempre sota l’atenta mirada de carronyaires com les antigues hienes o el primer europeu: l’avantpassat de l’Homo antecessor.

Entra

Rostres de Roma

Alexandre Magne, Marc Antoni o Neró són alguns dels personatges representats en les trenta dues peces seleccionades per Caja Mediterráneo del fons del Museo Arqueológico Nacional per a l’exposició Rostres de Roma.

Entra

Visions d'Egipte. Oxirrinc, ahir i avui

A l'Egipte Mitjà, banyada pel Bahr Yusef, s'aixecava l'antiga Per-Medjed, coneguda pels grecs amb el nom d'Oxirrinc. La ciutat es va fer famosa quan, a finals del segle XIX, els papiròlegs anglesos Grenfell i Hunt van trobar la col·lecció de papirs més important fins ara descoberta. Però la ciutat amaga altres sorpreses...

Entra