Programa Educatiu

El Museu d'Arqueologia de Catalunya té com a prioritat, en l'àmbit de la concertació educativa, la valorització del patrimoni arqueològic, la seva divulgació i la creació de vocacions científiques. Les propostes educatives dels museus en l'educació no formal permeten utilitzar els recursos patrimonials en formats i metodologies de treball molt més oberts, atractius i participatius. Especialment el desenvolupament d'activitats d'innovació pedagògica en relació a l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació per a l'aprenentatge.

El curs 2019-2020 al Museu d’Arqueologia de Catalunya a Barcelona estrenem nous espais educatius pensats per acollir activitats experimentals, de recerca, d’intercanvi i d’interpretació arqueològica agrupats sota el nom de l’Arqueolab. Començarem per l’Arqueolab exterior, millorant les activitats relacionades amb els tallers que treballen l’excavació arqueològica. L’Arqueolab a les exposicions es veurà també millorat amb nous recursos i materials arqueològics. El tercer element seran les Maletes Arqueolab, per apropar-nos als centres educatius mitjançant un conjunt de materials didàctics, oberts a tothom, que contindran reproduccions de qualitat i altres elements didàctics que permetran fer activitats a les escoles i equipaments socioculturals.

A partir del febrer destaquem la planificació de tres activitats centrades en la nova exposició temporal Art primer. Artistes de la prehistòria. El taller Animalades. Dibuix a la prehistòria es basa en competències artístiques i culturals, i està orientat a educació infantil. El taller el Primer art, se centra en competències reflexives (pensar i comunicar) i en activitats experimentals, i està orientat al cicle superior d’educació primària, ESO i batxillerat. També es podrà gaudir d’una visita dinamitzada a l’exposició per descobrir el pensament creatiu per part de les societats prehistòriques.

Pots consultar les diferents activitats educatives impartides actualment al MAC Barcelona aquí, o descarregar-te els programes 2019-2020 que apareixen al inici de la columna, a mà dreta.


OFERTA EDUCATIVA 2019 - 2020
NOM DE L'ARXIU MIDA DE L'ARXIU
Oferta Educativa MAC Educa Barcelona 2019 - 2020 968,393 kB
Twitter
Facebook