EXPOSICIONS

IMPERIVM. Històries romanes

Dijous 16 de maig del 2024

BOOK NOW!

Què va ser l’Imperi romà? Com vivien els seus habitants? Quina herència ens ha deixat Roma?

Vine i descobriràs què volia dir ser romà des d’una mirada contemporània. Històries de vida, videomapatges, recursos 360 i més de dos-cents objectes arqueològics excepcionals t’esperen a la nova exposició del MAC! 

La nova exposició permanent del Museu d’Arqueologia de Catalunya, IMPERIVM. Històries romanes, és una guia cap a la descoberta de la civilització romana a través de les històries de diferents habitants de l’imperi romà, dels seus neguits i anhels, que en primera persona expressen l’experiència de com es vivia en un món complex i divers, però al mateix temps global i integrador.

El context d’aquestes històries el trobem en els diferents àmbits de l'exposició, que ens parlen de manera oberta i transversal, dels temes substancials que conformaven la civilització i la cultura romanes, com ara els principis i les manifestacions del poder, les creences, l’estructura social, l’oci o el treball. A través de la presentació i el diàleg amb els objectes i recursos de l’exposició, el visitant pot copsar l’essència de Roma, així com la projecció del seu poder i la seva cultura, durant gairebé més de 700 anys, per tota la Mediterrània i Europa.

Les obres exposades pertanyen a la col·lecció romana del MAC, procedents sobretot de les ciutats romanes de Barcelona, Tarragona i Empúries, però també de la resta de territoris fins on es va estendre el poder de l'imperi. Els recursos audiovisuals i interactius tenen un paper fonamental en la presentació, la qual es basa en un sistema d’audioguia integrat i individualitzat. 

IMPERIVM. Històries romanes és la producció museogràfica més ambiciosa que ha produit el mac els darrers anys. Endinsa’t en la romanitat!

Catàleg de l'exposició disponible a la botiga del MAC. 

Consulta el programa de visites guiades

_____________________________________________________________________________________________

Visita familiar 

Si veniu amb criatures, demaneu a recepció l'audioguia familiar, que podreu escoltar tot seguint a en Rufinus, aquest conillet  ,  que us guiarà per les peces més sorprenents! 

També ell us proposarà un munt de jocs si agafeu el llibret d'activitats que trobareu a l'entrada.

_____________________________________________________________________________________________

Premsa

Ets un mitjà de comunicació? Contacta'ns:


TEXTOS DE L'EXPOSICIÓ
NOM DE L'ARXIU MIDA DE L'ARXIU
IMPERIVM. Històries romanes 8 MB
Twitter
Facebook