EXPOSICIONS

Els Bronzes de Riace. La mirada artística de Luigi Spina

Del 29 de juny al 26 de novembre de 2023

Exposició finalitzada el 26 de novembre de 2023

A través de les imatges, en gran format, del reconegut fotògraf Luigi Spina recorrem amb detall l’anatomia de les estàtues dels dos herois, obres mestres de l’art grec clàssic. El vaixell que les transportava va naufragar a l’antiguitat i després de ser trobades per atzar l’any 1972, una meticulosa restauració va aconseguir recuperar el seu màxim esplendor. 

El Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC) presenta "Els Bronzes de Riace. La mirada artística de Luigi Spina", una exposició fotogràfica que gira al voltant d'una de les troballes més excepcionals de la història de l'arqueologia, i que respon a la voluntat del museu d'establir relacions i promoure projectes de col·laboració estables amb altres museus, associacions i institucions culturals tant de Catalunya com d'arreu del món. La presentació de la mostra ha estat possible gràcies al pont que s’ha bastit amb el Museo Archeologico nazionale di Reggio Calabria (MArRC), on actualment es conserven les dues icòniques escultures de bronze, tot en el marc de les celebracions del 50è aniversari de la descoberta. La exposició temporal recull la particular i captivadora mirada artística que el reconegut fotògraf italià Luigi Spina ha fet sobre els anomenats "Bronzes de Riace", obres mestres de l'escultura grega clàssica, descoberts al fons del mar l'any 1972 prop de Riace. 

El reconegut i famós fotògraf italià Luigi Spina també es va sentir captivat per la bellesa i la història darrere d'aquestes obres. Això el portà a embarcar-se en un singular i apassionant projecte artístic per capturar-ne l'essència i transmetre la seva grandesa al món. Amb la seva càmera fotogràfica, Luigi Spina ha aconseguit revelar una nova dimensió d'aquestes emblemàtiques obres mestres. Amb la seva mirada, porta als espectadors una passa més enllà de la superfície física de les escultures i els submergeix en l'essència mateixa de la seva història i significat. 

TEXTOS DE LA EXPOSICIÓN EN CASTELLANO

EXHIBITION TEXTS IN ENGLISH

TEXTES DE L'EXPOSITION EN FRANÇAIS

TESTI DELLA MOSTRA EN ITALIANO

Imatge Copy Luigi Spina


Twitter
Facebook