PAQUET DIDÀCTIC

Programa Educatiu MAC Barcelona

Curs 2020'-2021

El curs 2020-2021 al Museu d’Arqueologia de Catalunya a Barcelona, sensible a la incertesa que provoca l’evolució de la COVID-19, s’inicia amb l’adaptació de les mesures necessàries per garantir que les activitats siguin segures i saludables. S’han pres les mesures descrites pel PROCICAT amb relació als museus, s’ha definit un protocol per a la neteja dels materials dels tallers i es tindrà cura de les reserves de grups per evitar que coincideixin en els mateixos espais.

L’Arqueolab presentarà tres novetats. A l’exterior, on es desenvolupen les activitats d’excavació, s’ha renovat totalment la capa de terra i s’han incorporat nous elements d’estudi. La nova exposició temporal, l’Enigma Iber, disposarà d’elements per a les persones amb necessitats visuals especials. Quant als centres educatius, oferirem maletes didàctiques: la de la Prehistòria, una vegada renovada, i la de l’Enigma Iber, totes dues durant el 2021. El MAC facilitarà la cessió de les maletes amb acompanyament d’educadors o educadores, i sense. L’Arqueolab en línia es posarà en marxa amb una sèrie de recursos per visualitzar la vida a la prehistòria: el foc, la creació d’eines lítiques, fer ceràmica... tot perseguint l’esperit de fidelitat amb el qual treballa l’arqueologia experimental. El MAC convida el personal docent i els centres educatius a col·laborar amb el Museu a través de la proposta d’Aprenentatge Servei que posem al vostre abast.

L’any 2021 destaquem la programació de l’exposició temporal l’Enigma Iber amb activitats educatives associades. S’ha programat un taller per a desvetllar alguns dels enigmes ibers que tracta l’exposició: la llengua i l’escriptura, els deus, els enterraments, etc. La visita guiada a l’exposició inclourà una versió amb educadors i educadores, i sessions especials amb els comissaris i altres especialistes en el món iber.

Es manté la gratuïtat de les activitats per als centres educatius de màxima complexitat, gràcies al programa Argonautes, amb el suport de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, i al Consell de Coordinació Pedagògica. Us recomanem que sol·liciteu les activitats gratuïtes abans que s’exhaureixin les places.

Podeu consultar l’oferta educativa i les novetats 2020-2021 i us convidem a fer ús dels nostres espais patrimonials.


OFERTA EDUCATIVA 2020- 2021
NOM DE L'ARXIU MIDA DE L'ARXIU
Oferta educativa MAC 1,421 MB
Oferta educativa Barcelona 2020-2021 972,488 kB
Twitter
Facebook