PAQUET DIDÀCTIC

Programa Educatiu MAC Barcelona

Curs 2023-2024

Esta preparada la nova OFERTA EDUCATIVA 2023-2024. Consulta les NOVES activitats!!!

El curs 2023-2024 el Museu d’Arqueologia de Catalunya us desafia a pensar diferent, a divertir-vos mentre exploreu el desconegut i descobriu el MAC, un museu on l’arqueologia explica, qüestiona, sorprèn i emociona. Engeguem el nou curs acadèmic amb una programació permanent adreçada a nens i nenes, famílies, joves i adults, amb especial atenció a persones amb necessitats diverses, juntament amb les visites a les nostres col·leccions i exposicions temporals, tallers i projectes especials.

La nostra proposta d’activitats per a escoles es manté estable, excepte per la necessària reforma i millora de l’Arqueolab exterior. Aquestes millores permetran presentar, al darrer trimestre del 2024, un renovat Arqueoloab exterior on recuperarem les nostres activitats d’excavació. Com a novetats, hem treballat tres projectes destacats: En obert, Atenea i Socialitza. En obert són propostes d’activitats per fer al Museu o a l’aula, dirigides a alumnes de centres escolars que vulguin treballar estretament amb el MAC projectes com els emmarcats en GRESOLCultural. Atenea vol crear una comunitat de docents i creadors interessats a investigar i buscar noves maneres d’enfocar l’arqueologia i l’educació. És un espai compartit i un lloc de trobada entre el Museu i les escoles, que s’ha anat definint com una xarxa de suport entre els seus membres. Voleu formar-ne part? Envieu-nos un missatge a macvisites.acdpc@gencat.cat. Finalment, Socialitza és el laboratori d’acció social que es configura com un espai de treball col·laboratiu, desenvolupat juntament amb professionals i entitats de l’àmbit social i comunitari que treballem continguts des d’una perspectiva integradora i inclusiva.

El programa de visites per a famílies proposa apropar-se al Museu i al patrimoni des del joc i l’aprenentatge; viure una experiència educativa grupal i enriquidora. A més a més, el públic adult que visita el Museu té l’oportunitat d’aprofundir en diferents peces de la col·lecció o de les exposicions temporals mitjançant la participació en els nostres recorreguts temàtics. Explorem altres maneres d’experimentar i aprendre al voltant de l’arqueologia. Creiem en la cultura com a motor de canvi social.

L’any 2024 destaquem la programació de l’exposició Imperium. Històries romanes, amb activitats centrades en el món de la cultura romana... el llatí, l’art dels mosaics, els jocs, el comerç, la religió... totes les activitats donaran resposta a l’apassionant cultura de l’antiga Roma. Es manté la gratuïtat de les activitats per als centres educatius d’alta complexitat i treballem intensament amb ApropaCultura. Us recomanem que sol·liciteu i programeu les vostres activitats amb temps suficient.

Podeu consultar i descarregar l’oferta educativa i us convidem a fer vostres els nostres espais patrimonials.


DESCARREGA L'OFERTA EDUCATIVA
NOM DE L'ARXIU MIDA DE L'ARXIU
Oferta educativa 2023-2024 6 MB
Twitter
Facebook

Què és l'arqueologia?

Què és l'arqueologia?