Una Mirada LGTBI+ al MAC

Visita lliure

Una nova perspectiva

Un any més, el projecte cultural "Una Mirada LGTBI+" presenta al Museu d'Arqueologia de Catalunya una reflexió sobre la manera com coneixem, investiguem i aprenem el nostre entorn. La ciència, el coneixement i la seva divulgació, no són lliures del biaix humà. L'objectivitat no sempre és fàcil d'aplicar a la ciència i, per això, encara avui dia, dins els museus i els espais dedicats a la divulgació del coneixement i la cultura ressona amb força una perspectiva estancada en els preceptes socials hegemònics, conservadors o reaccionaris.

"Una Mirada LGTBI+ al MAC" és un itinerari que aplica l'arqueologia amb perspectiva LGTBI+ a la col·lecció permanent i temporal del MAC Barcelona. Confronta el visitant amb un seguit de preguntes i reflexions sobre la manera en què apliquem les nostres perspectives contextuals a l'arqueologia

L’arqueologia amb perspectiva LGTBI+ busca superar les observacions estancades en els models socials imposats, o en un “presentisme” tancat de ment, per observar de quina manera es pot analitzar el coneixement més obertament, comptant amb les possibles diversitats que han existit al llarg dels temps i la geografia, especialment les diversitats afectives, sexuals, de gènere… (que avui anomenem “LGTBIQA+”). “Una Mirada LGTBI+ al MAC” plasma aquesta perspectiva en forma de recorregut que porta al visitant a través de peces de diferents moments històrics que contenen elements LGTBIQA+, i gràcies als quals el públic del MAC Barcelona pot aprofundir en l’arqueologia i la diversitat.

L’itinerari està comissariat per Joan Martí i Ventura i Simón Perera del Rosario, comissaris i directors d’”Una Mirada LGTBI+”, i compta amb la col·laboració del divulgador Mikel Herrán (@putomikel), també investigador i doctorand en arqueologia.

Es tractarà d’una reflexió sobre la manera en què ens relacionem amb la producció del coneixement i amb els museus, especialment des del punt de vista de l’arqueologia i les realitats LGTBIQA+. Noves maneres d'enfrontar-nos a l'arqueologia per descobrir com la realitat és més oberta, plural i diversa del que se'ns sol plantejar.

Consulta les peces amb "Una Mirada LGBTI+" a la nostra exposició virtual. Comença la visita!

Informació pràctica:

  • Activitat gratuïta inclosa en el preu de l'entrada. 
  • Visita autònoma. 
  • Més informació sobre el projecte “Una Mirada LGTBI+” i la seva actualitat a l'Instagram.

DADES DE L'ACTIVITAT
On Museu d'Arqueologia de Catalunya. Passeig de Santa Madrona, 39-41. Barcelona
Hora 00:00:00
Durada Visita autònoma
Preu Activitat gratuïta inclosa en el preu de l'entrada