EXPOSICIONS

IMPERIVM. Històries romanes

Dijous 16 de maig del 2024

BOOK NOW!

Què va ser l’Imperi romà? Com vivien els seus habitants? Quina herència ens ha deixat Roma?

Vine i descobriràs què volia dir ser romà des d’una mirada contemporània. Històries de vida, videomapatges, recursos 360 i més de dos-cents objectes arqueològics excepcionals t’esperen a la nova exposició del MAC! 

La nova exposició permanent del Museu d’Arqueologia de Catalunya, IMPERIVM. Històries romanes, és una guia cap a la descoberta de la civilització romana a través de les històries de diferents habitants de l’imperi romà, dels seus neguits i anhels, que en primera persona expressen l’experiència de com es vivia en un món complex i divers, però al mateix temps global i integrador.

El context d’aquestes històries el trobem en els diferents àmbits de l'exposició, que ens parlen de manera oberta i transversal, dels temes substancials que conformaven la civilització i la cultura romanes, com ara els principis i les manifestacions del poder, les creences, l’estructura social, l’oci o el treball. A través de la presentació i el diàleg amb els objectes i recursos de l’exposició, el visitant pot copsar l’essència de Roma, així com la projecció del seu poder i la seva cultura, durant gairebé més de 700 anys, per tota la Mediterrània i Europa.

Les obres exposades pertanyen a la col·lecció romana del MAC, procedents sobretot de les ciutats romanes de Barcelona, Tarragona i Empúries, però també de la resta de territoris fins on es va estendre el poder de l'imperi. Els recursos audiovisuals i interactius tenen un paper fonamental en la presentació, la qual es basa en un sistema d’audioguia integrat i individualitzat. 

IMPERIVM. Històries romanes és la producció museogràfica més ambiciosa que ha produit el mac els darrers anys. Endinsa’t en la romanitat!

Catàleg de l'exposició disponible a la botiga del MAC. 

Consulta el programa de visites guiades

_____________________________________________________________________________________________

Visita familiar 

Si veniu amb criatures, demaneu a recepció l'audioguia familiar, que podreu escoltar tot seguint a en Rufinus, aquest conillet  ,  que us guiarà per les peces més sorprenents! 

També ell us proposarà un munt de jocs si agafeu el llibret d'activitats que trobareu a l'entrada.

_____________________________________________________________________________________________

Premsa

Ets un mitjà de comunicació? Contacta'ns:


TEXTOS DE L'EXPOSICIÓ
NOM DE L'ARXIU MIDA DE L'ARXIU
IMPERIVM. Històries romanes 8 MB
Twitter
Facebook

Peces de l'exposició

Carrer de Manresa, Barcelona

El sarcòfag del Nou Testament

Convent de l’Ensenyança, Barcelona

El mosaic de les tres gràcies

Empúries, L’Escala, Alt Empordà

Mosaic d'una escena marina

Alexandria, Egipte

Estela funerària dedicada a un legionari