Els inicis de les desigualtats

Quan, com i per què s’originen les desigualtats socials, econòmiques i de poder entre les persones i els grups socials?

Els documents arqueològics ens permeten situar aquest origen ara fa uns 8.000 anys.
Adoptar la ramaderia i la agricultura com a mode de subsistència va provocar una sèrie de canvis que afectaren tots els àmbits de la vida. Les relacions socials i econòmiques, l'organització del treball, la tecnologia, les formes d'assentament en el territori i fins i tot les creences i la ideologia, varen canviar durant la Revolució Neolítica, marcant l'inici de la propietat privada i de l'acumulació de bens. Aquests canvis varen conduir a la instauració de noves estructures organitzatives de les formacions socials i polítiques que desembocaran, mil•lennis més tard, a l'emergència dels primers estats. Amb les primeres societats pageses en el neolític es posen les bases que permetran que es comencin a generalitzar les desigualtats entre les persones.

Exposició organitzada pel MAC Barcelona

  • Amb la col·laboració de Syria DGAM i Forum Barcelons 2004

En els inicis de les desigualtats

Museu d´Arqueologia de Catalunya – Barcelona (Passeig de Santa Madrona, 39-41. Parc de Montjuïc)| Barcelona (Barcelonès)


Tornar a Exposicions Temporals Passades
Veure en el mapa

ADREÇA

Passeig de Santa Madrona, 39-41 
Parc de Montjuïc. 08038 Barcelona
Tel. 93 423 21 49

HORARIS

De dimarts a dissabte

de 9,30 h a 19,00 h

Diumenges i festius

de 10 a 14.30 h

Dilluns tancat

CONTACTA AMB EL MUSEU

TELÈFON: 93 423 21 49
E-MAIL: infomac@gencat.cat
Twitter
Facebook

Els inicis de les desigualtats

Quan, com i per què s'originen les desigualtats socials, econòmiques i de poder entre les persones i els grups socials? Els documents arqueològics ens permeten situar aquest origen ara fa uns 8.000 anys. Adoptar la ramaderia i la agricultura com a mode de subsistència va provocar una sèrie de canvis que afectaren tots els àmbits de la vida.