Periple mediterrani. Les col·leccions del nord d’Àfrica i de l’Orient Mitjà del Musée Saint Raymond, Musée des Antiques de Toulouse

Durant molt de temps la Mediterrània va constituir la pràctica totalitat del món conegut.

Els objectes que formen part d’aquest periple geogràfic i cronològic pels territoris que conformen l'est i sud d’aquest entorn que ens és tan proper, permeten analitzar temes com l’inici de l'escriptura, el descobriment de la metal·lúrgia, l'establiment de les colònies gregues, l'ocupació fenícia, l'hel·lenització o la romanització d'aquesta zona, una rica diversitat que nodreix aquest entorn geogràfic i cultural. 
Les peces van ser descobertes en la seva major part a partir d’excavacions arqueològiques i que van arribar al Musée Saint Raymond a través de diferents col·leccions particulars. Els objectes provenen d’una cadena contínua de països àrabs que s’estén des de l’estret de Gibraltar fins les riberes del Tigris, així com de l’Illa de Xipre, de Turquia i del Caucas.

Exposició organitzada pel MAC amb la col·laboració de

Per a més informació:

Periple mediterrani. Les col·leccions del nord d'Àfrica i de l'Orient Mitjà del Musée Saint Raymond, Musée des Antiques de Toulouse. Barcelona, 2005.

Museu d´Arqueologia de Catalunya – Barcelona (Passeig de Santa Madrona, 39-41. Parc de Montjuïc)| Barcelona (Barcelonès)


Twitter
Facebook

Periple mediterrani