Artífex. Enginyeria romana a Hispània

El món romà ens ha deixat un immens llegat tècnic i de sabers en diversos camps de la tecnologia, especialment, les seves aplicacions a l’enginyeria civil.

Si, d’una banda, les calçades, els ponts, els ports, els fars, els aqüeductes o les preses -obres de les quals queden a Espanya abundants vestigis i un ric patrimoni- ens parlen del desenvolupament tècnic aconseguit per la civilització romana i de la seva pròpia herència cultural, de l’altra, ens revelen tot un entramat d’infraestructures essencials en l’organització, l’abastament i l’extensió cultural i militar de l’imperi romà.

La presentació dels continguts de l’exposició es fa a través de cinc àrees de tipus temàtic en les quals es mostren moltes de les grans obres d’enginyeria romana a Hispània, així com les innovacions i els avenços experimentats de l’època en altres camps de la tècnica, com la mineria, la metal·lúrgia o determinades activitats preindustrials.

Exposició organitzada per la Subdirección General de la Promoción de las Bellas Artes del Ministerio de Cultura, y el CEHOPU (Centro de Estudios Históricos de Obras Públicas y Urbanismo) del Ministerio de Fomento.

  • Amb la col·laboració de la Fundación Juanelo Turriano

Per a més informació:

Artífex. Enginyeria romana a Hispània. Barcelona, 2006

Museu d´Arqueologia de Catalunya – Barcelona (Passeig de Santa Madrona, 39-41. Parc de Montjuïc)| Barcelona (Barcelonès)


Tornar a Exposicions Temporals Passades
Veure en el mapa

ADREÇA

Passeig de Santa Madrona, 39-41 
Parc de Montjuïc. 08038 Barcelona
Tel. 93 423 21 49

HORARIS

De dimarts a dissabte

de 9,30 h a 19,00 h

Diumenges i festius

de 10 a 14.30 h

Dilluns tancat

CONTACTA AMB EL MUSEU

TELÈFON: 93 423 21 49
E-MAIL: infomac@gencat.cat
Twitter
Facebook