Projecte Monthemhat. Les mòmies oblidades

del 5 de maig al 5 de setembre de 2010

Després d’anys d’excavacions a la tomba del governador Monthemhat, a la necròpolis dels nobles de Tebes, el gener del 2009 el Servei d’Antiguitats Egipci va mostrar a l’equip de la missió arqueològica una antiga tomba aprofitada com a magatzem, molt propera a la de Monthemhat.

Divuit mòmies de procedència desconeguda varen aparèixer sota la llum de les llanternes després de dècades d’anonimat. Calia fer-les reviure, descobrir el seu passat i desvetllar la incògnita del seu origen.

Podrien procedir aquestes mòmies de la tomba de Monthemhat? Quan i per què van ser traslladades? Un equip format per egiptòlegs, arqueòlegs, antropòlegs, metges paleopatòlegs i radiòlegs, van rescatar de l’oblit aquests antics personatges i van descobrir tot el possible al voltant de la seva vida i mort, gràcies als diversos estudis i analítiques realitzades.

Projecte Monthemhat. Les mòmies oblidades presenta per primera vegada els rostres d’aquestes mòmies, magníficament conservats, a través d’un recorregut fotogràfic que analitza les malalties que hi patiren en vida, endinsant-se, alhora, en el fascinant món de la momificació i d’aquest complex ritual pel qual els antics egipcis tractaren de vèncer la mort.

Per a més informació:

Projecte Monthemhat. Missió Arqueològica a Egipte Barcelona, 2010, 125 p

Museu d´Arqueologia de Catalunya – Barcelona (Passeig de Santa Madrona, 39-41. Parc de Montjuïc)| Barcelona (Barcelonès)


Exposició Relacionada: Missió a Egipte. La tomba de Monthemhat
Veure en el mapa

ADREÇA

Passeig de Santa Madrona, 39-41 
Parc de Montjuïc. 08038 Barcelona
Tel. 93 423 21 49

HORARIS

De dimarts a dissabte

de 9,30 h a 19,00 h

Diumenges i festius

de 10 a 14.30 h

Dilluns tancat

CONTACTA AMB EL MUSEU

TELÈFON: 93 423 21 49
E-MAIL: infomac@gencat.cat
Tornar a Exposicions Temporals Passades
Twitter
Facebook

Projecte Monthemhat

Mòmia