Rostres de Roma

Alexandre Magne, Marc Antoni o Neró són alguns dels personatges representats en les trenta dues peces seleccionades per Caja Mediterráneo del fons del Museo Arqueológico Nacional per a l’exposició Rostres de Roma.

Estàtues, bustos, caps i sarcòfags, creats entre el s. I a.C i el s. III de la nostra era, integren aquesta exposició, una oportunitat única per contemplar de forma unitària diversos exemples de retrats romans i descobrir alguns dels secrets d’aquesta societat.

Produïda pel Museo Arqueológico Nacional i organitzada per Caja Mediterráneo està formada per un excepcional conjunt de 15 retrats imperials, representants de les més importants dinasties de l’Imperi Romà, la dinastia Júlio-Clàudia, la dels Flavis, Antonins i la dels Severs. A ells s’hi suma un conjunt de 15 retrats privats, entre els que s’inclouen peces relacionades amb l’àmbit funerari, com sarcòfags i esteles.

Rostres de Roma permet apreciar la importància del retrat com element essencial de la cultura romana, tant per mostrar la imatge del poder, com per transmetre la forma de vida i els costums d’altres classes socials, generalment benestants.

La mostra, que es va presentar per primera vegada a Alacant, també ha visitat altres ciutats com Palma de Mallorca o València.

Museu d´Arqueologia de Catalunya – Barcelona (Passeig de Santa Madrona, 39-41. Parc de Montjuïc)| Barcelona (Barcelonès)


Tornar a Exposicions Temporals Passades
Veure en el mapa

ADREÇA

Passeig de Santa Madrona, 39-41 
Parc de Montjuïc. 08038 Barcelona
Tel. 93 423 21 49

HORARIS

De dimarts a dissabte

de 9,30 h a 19,00 h

Diumenges i festius

de 10 a 14.30 h

Dilluns tancat

CONTACTA AMB EL MUSEU

TELÈFON: 93 423 21 49
E-MAIL: infomac@gencat.cat
NOTA DE PREMSA
NOM DE L'ARXIU MIDA DE L'ARXIU
Rostres de Roma 48 kB
Twitter
Facebook

Rostres de Roma