Inauguració de l'exposició DELTEBRE I. La història d’un naufragi

Dijous 28 de gener de 2016, a les 19:00 hores

El Museu d’Arqueologia de Catalunya a Barcelona acull l’exposició “Deltebre I. La història d’un naufragi” fins el diumenge 6 de març.

Concebuda com a itinerant, aquesta mostra ens explica la història de Deltebre I, un vaixell de transport militar de l’armada anglesa procedent d’Alacant, enfonsat a la desembocadura de l’Ebre el 1813, durant el conflicte bèl·lic de la Guerra del Francès. 

L’excepcionalitat d’aquest derelicte és que ens trobem davant l’únic vaixell arqueològic de Catalunya que no ha patit cap espoli, amb un bon estat de conservació i un alt valor científic. 

El seu bon estat de conservació ha permès treure a la llum un episodi fascinant de la història a partir de les restes de material arqueològic, de difícil conservació fora de l’àmbit aquàtic, i del propi vaixell. Conservant fins i tot una ampolla plena de vi de l’època. 

El contingut de l’exposició és narrat en primera persona per un mariner i esta dividit en cinc àmbits. En aquests àmbits s’explica el context històric que provocà el naufragi del nostre vaixell protagonista, el seu carregament i la vida a bord, així com també la seva construcció naval. L’últim àmbit està dedicat al mètode de treball de l’arqueologia subaquàtica i el seu paper en recuperar episodis de la història.  

Així doncs, una exposició que ens aproparà a una història real, a través d’un jaciment singular, excavat i estudiat sota el mar. Aquesta mostra és fruit del treball conjunt de dues seus del Museu d’Arqueologia  - Girona, el Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya i Girona – i la col·laboració del Museo Arqueológico de Alicante y el Consejo Regulador de la Denominación de Origen Vinos Alicante. 

Es farà una visita guiada especial concebuda pels comissaris de l'exposició. Finalitzada la presentació se servirà una copa de vi, per poder provar el mateix vi que transportava el vaixell Deltebre, gràcies a la col·laboració de la Denominació d'Origen Vins d'Alacant.

Es recomana confirmar assistència: macvisites.acdpc@gencat.cat | 934232149


Programa d'activitats: Deltebre I. La història d’un naufragi
Veure en el mapa

ADREÇA

Passeig de Santa Madrona, 39-41 
Parc de Montjuïc. 08038 Barcelona
Tel. 93 423 21 49

HORARIS

De dimarts a dissabte

de 9,30 h a 19,00 h

Diumenges i festius

de 10 a 14.30 h

Dilluns tancat

CONTACTA AMB EL MUSEU

TELÈFON: 93 423 21 49
E-MAIL: infomac@gencat.cat
Concurs #DELTEBRE_THETIS
Crèdits de l'exposició "Deltebre I. La història d’un naufragi"
Tornar a l'exposició: Deltebre I. La història d’un naufragi
Twitter
Facebook