VISITA GUIADA

Activitats vinculades a l'exposició Naufragis

A partir del 28 d'abril

Diumenges

  • Visita guiada a l'exposició Naufragis. Història submergida. Cada diumenge mentre duri l’exposició a les 12:30 h. Activitat gratuïta inclosa en el preu de l’entrada al museu. 

 

Cicles de Conferències

  • MAIG-JUNY: De buscadors de tresors a científics (6 sessions: 5 sessions en línia per Zoom i 1 sessió presencial al Museu Marítim de Barcelona).
  • NOVEMBRE: Grans temes de l’arqueologia subaquàtica

Masterclass

  • Visita especial a l’exposició NAUFRAGIS amb especialistes. Cada darrer dimarts de mes a les 19 h (a partir de novembre de 2022).

Contes de la mar 

Conta contes tradicionals i d’experimentació científica al voltant de personatges relacionats amb la mar.

Activitats infantils, dissabtes a les 11 h.

Ulissa és una noia valenta i divertida que viu a la ciutat. Un dia, en sortir de l’escola, emprèn un llarg viatge de retorn a casa que la du a conèixer personatges extraordinaris i viure mil peripècies. Aquesta proposta és una relectura moderna, femenina i transgressora de la companyia: genovesa, narratives teatrals del gran clàssic d’Homer; l’Odissea. 

Les Luciferases explicarem un conte d’Eugenie Clark. Una dona que es va passar més de 40 anys nedant entre taurons. Després construirem un oceà dins d’una ampolla. Te’l podràs endur a casa i gaudir de les onades sempre que vulguis! No t’ho perdis! Portar una ampolla d’aigua de plàstic. Activitat recomanada per a infants de 5 a 12 anys.

  • 18/06 i 11/12: Carrer del mar

Al carrer del mar no hi ha semàfors, la gent s'atura quan vol. El carrer s'enfila entre la fina línia de l'aigua i una filera de cases amb gust de sol, cel i sal. Al carrer del mar s'expliquen set-centes trenta històries a l'any, dues per dia, sempre les mateixes però mai no són iguals. El carrer del mar és un lloc màgic, creat per la companyia genovesa, on descobrir mil històries marineres. Les persones tenim la necessitat d'escoltar històries... Genovesa narratives teatrals proposa sessions de contacontes per a tots els públics amb contes de creació pròpia i ambientacions plàstiques. 

  • 06/11: Live in the ocean

Planetari

  • 25/09: exploradors del mar
  • 20/11: El cel en la navegació

Esdeveniments singulars

Vins del fons del mar

Cal viatjar molts segles enrere per trobar l'origen de l'idil·li entre la humanitat i els vins. A casa nostra van ser comerciants grecs i fenicis de fa 2500 anys els primers que ens el van donar a tastar i des de llavors el món vinícola no ha parat de créixer i arrelar-se a la nostra terra. Aquesta és una activitat experiència en la que podreu gaudir d’una visita guiada per l’exposició Naufragis i un tast de vins.

  • 21/5. 18 h

Barcelona des del mar

Al Moll de la Fusta de Barcelona embarcarem en un veler històric de 1918 que va navegar pel Mediterrani i va arribar fins a Cuba però avui no anirem tan lluny o potser sí, en el temps.

Des dels seus inicis, Barcelona ha estat íntimament unida al mar, un lloc ple de possibilitats d’intercanvi de cultures i enriquiment a través del comerç però també una força de la natura de la qual protegir-se. Aquesta relació d’amor i odi amb la mar ens ha deixat patrimoni enormement fràgil en forma de ports, vaixells enfonsats i restes arqueològiques al llarg de tota la costa catalana. 

Quina millor manera de conèixer la història de la Barcelona marítima que mitjançant una travessia per tot el litoral, des del Port Vell fins al Port Fòrum.

  • 4/6. Més informació aquí

Activitats en línia

Descarrega't l’Escape Room per a descobrir els tresors del nostre NAUFRAGI més preuat. A partir d’octubre de 2022

 

Les activitats poden subjectes a canvis o alteracions en la programació.

Consulteu l'agenda www.macbarcelona.cat/Agenda o les nostres xarxes socials.

Aforament limitat, és obligatòria reserva prèvia a macvisites.acpdc@gencat.cat  o mitjançant el mòdul de venda en línia

Per saber més sobre l'exposició "NAUFRAGIS. Història submergida", fes clic aquí.

DADES DE L'ACTIVITAT
On Museu d'Arqueologia de Catalunya. Passeig de Santa Madrona, 39-41. Parc de Montjuïc. Barcelona
Hora 10:00:00
Durada
Preu