Una Mirada LGTBI+ al MAC

Del 20 de juny al 3 de juliol

Una Mirada LGTBI+ al MAC

L'arqueologia amb perspectiva LGTBIQA+

Al llarg de tota la nostra història, les persones han viscut la seva sexualitat, gènere i corporalitat d'una enorme varietat de maneres. Tot i això, amb la construcció de les disciplines històriques a Europa a partir del segle XIX, el binarisme (home-dona) considerat la norma social va determinar la lectura que moltes persones farien del passat, transportant les seves pròpies categories a altres societats i èpoques.

És per això que necessitem una mirada oberta per entendre la realitat de les persones en altres èpoques i cultures, analitzant-les dins del seu propi context i sense "imposar-los" els nostres biaixos com a societat occidental i normativament cis, hetero i patriarcal.
Et convidem a visitar el Museu d'Arqueologia de Barcelona des d'una perspectiva LGTBIQA+*, preguntant-te i buscant entendre com funcionaven els valors de normativitat i diversitat a les societats del passat.

* LGTBIQA+: relacionat amb les persones lesbianes, gais, trans, bisexuals, intersexe, queer, asexuals, i altres persones amb una sexualitat, afectivitat, o identitat o expressió de gènere diverses.

DADES DE L'ACTIVITAT
On Museu d'Arqueologia de Catalunya
Hora 10:00:00
Durada Jornada
Preu Activitat gratuïta inclosa en el preu d'entrada al museu