OFERTA EDUCATIVA MAC BARCELONA 2017-2018
NOM DE L'ARXIU MIDA DE L'ARXIU
Oferta educativa 859,775 kB
Twitter
Facebook

PROGRAMA EDUCATIU

El Museu d'Arqueologia de Catalunya té com a prioritat, en l'àmbit de la concertació educativa, la valorització del patrimoni arqueològic, la seva divulgació i la creació de vocacions científiques. Les propostes educatives dels museus en l'educació no formal permeten utilitzar els recursos patrimonials en formats i metodologies de treball molt més oberts, atractius i participatius. Especialment el desenvolupament d'activitats d'innovació pedagògica en relació a l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació per a l'aprenentatge.

.

Novetats. La tecnologia entra al MAC

El Museu d'arqueologia de Catalunya treballa per apropar l'arqueologia a la ciutadania i els recursos tecnològics que utilitza. Una iniciativa per a l'aplicació didàctica de les tecnologies.

Exploradors del segle XXI

L'activitat "exploradors del segle XXI" es basa en un joc formatiu. Sobre un espai virtual simulant un camp col·lectiu, l'usuari té el repte d'investigar el que hi ha sota de manera no destructiva. L'objectiu és utilitzar el mètode científic i aproximar els participants a les tecnologies no destructives que es fan servir en Arqueologia.

Col·labora l'empresa SOT.

Materials: app i tabletes digitals.

Paisatges antics: Anàlisi del pol·len

Comparar pol·lens actuals i fòssils pel reconeixement de paisatges antics. Utilització de la metodologia d'anàlisi d'una lupa binocular i preparacions biològiques de pol·lens, amb utilització de tècniques bàsiques per a la determinació d'espècies. Introduir el mètode científic aplicat a l'Arqueologia.

Col·labora l'empresa l'IPHES.

Materials: lupes binocullars, tabletes digitals i mostres de pol·len.

Paleoantropologia forense: ossos CSI

S'ofereix una activitat manipulativa equivalent a l'estudio d'interpretació del registre antropològic que apareix en una excavació arqueològica. La investigació que es proposa està basada en dades reals del jaciment arqueològic de "La Senyora de les muntanyes" de Coll de Nargó amb l'objectiu d'identificar trets com l'edat, el sexe, etc. a partir de les característiques físiques d'esquelets i restes òssies.

Materials: lupes binoculars i tabletes digitals.

CONSULTA TOTA LA NOSTRA OFERTA EDUCATIVA 2017-2018