PROGRAMA EDUCATIU

El Museu d’Arqueologia de Catalunya Barcelona té com a prioritat, en l’àmbit de la concertació educativa, la valorització del patrimoni arqueològic, la seva divulgació i la creació de vocacions científiques. Les propostes educatives dels museus en educació no formal permeten utilitzar els recursos patrimonials en formats i metodologies de treball molt més oberts, atractius i participatius, i en especial el desenvolupament d’activitats d’innovació pedagògica en relació amb l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació per a l’aprenentatge.

.

.

Novetats

Vine a excavar al MAC!

Aproparem els alumnes a l’arqueologia i la seva metodologia de treball en una combinació de visita a les zones de treball reals dels arqueòlegs i farem la nostra pròpia excavació.

.

Exploradors del segle XXI

L'activitat "exploradors del segle XXI" es basa en un joc formatiu. Sobre un espai virtual simulant un camp col·lectiu, l'usuari té el repte d'investigar el que hi ha sota de manera no destructiva. L'objectiu és utilitzar el mètode científic i aproximar els participants a les tecnologies no destructives que es fan servir en Arqueologia.

Col·labora l'empresa SOT.

Materials: app i tabletes digitals.

Paisatges antics: Anàlisi del pol·len

Comparar pol·lens actuals i fòssils pel reconeixement de paisatges antics. Utilització de la metodologia d'anàlisi d'una lupa binocular i preparacions biològiques de pol·lens, amb utilització de tècniques bàsiques per a la determinació d'espècies. Introduir el mètode científic aplicat a l'Arqueologia.

Col·labora l'empresa l'IPHES.

Materials: lupes binocullars, tabletes digitals i mostres de pol·len.

Paleoantropologia forense: ossos CSI

S'ofereix una activitat manipulativa equivalent a l'estudio d'interpretació del registre antropològic que apareix en una excavació arqueològica. La investigació que es proposa està basada en dades reals del jaciment arqueològic de "La Senyora de les muntanyes" de Coll de Nargó amb l'objectiu d'identificar trets com l'edat, el sexe, etc. a partir de les característiques físiques d'esquelets i restes òssies.

Materials: lupes binoculars i tabletes digitals.

CONSULTA TOTA LA NOSTRA OFERTA EDUCATIVA 2018-2019


OFERTA EDUCATIVA MAC BARCELONA 2018-2019
NOM DE L'ARXIU MIDA DE L'ARXIU
Oferta educativa 607,201 kB
Twitter
Facebook