Visites dinamitzades

Les visites dinamitzades permeten que l’alumnat se submergeixi en una altra cultura en profunditat, sota el guiatge d’un expert didàcta i arqueòleg. Treballem temàtiques concretes a partir de procediments i tècniques adaptats al nivell educatiu del grup i d’una manera personalitzada per satisfer tots els interessos. 

Algunes de les visites didàctiques fan servir com a suport didàctic un carro amb rèpliques d’alguns dels objectes que es poden veure a les sales. Això ens permet que els alumnes i les alumnes puguin veure les peces autèntiques de les vitrines i tocar i manipular les rèpliques. D’aquesta manera es fa més vivencial l’activitat i comprensible la utilitat de la peces i la seva complexitat.

Creiem que una visita dinamitzada és un viatge apassionant al passat i per això, el nostre objectiu és encendre l’espurna de la curiositat.


Una passejada divina

Recorregut per les creences religioses dels pobles de la prehistòria i de l'antiguitat per tal d'observar la seva evolució.

Entra

Tresors del MAC

Una aproximació a la història antiga a partir de les peces més emblemàtiques conservades al Museu.

Entra

Els pobles ibers del llevant mediterrani

Visita a l'anella ibèrica per descobrir la complexitat d’una cultura com la ibèrica, que malgrat la seva proximitat, encara desconeixem parcialment.

Entra

Jocs romans

Per apropar als més petits a la cultura romana ho farem com ho feien ells. Jugant!


Entra

Grècia i Roma a Catalunya

La seva petjada a les nostres terres i l’herència cultural és encara mol visible avui dia. Proposem una visita per conèixer una mica més aquestes dues interessants cultures.

Entra

Que els déus us hi acompanyin!

Zeus, Afrodita, Apol·lo, Atenea... Uf! Quants déus! Com aconseguien els grecs saber qui era qui? Taller sobre mitologia grecoromana.


Entra

Déus, herois i mites

Mitjançant un joc de rol aprofundirem en l’origen i funció de la mitologia i dels principals déus de l’Olimp, els seus atributs i les seves relacions.

Entra

La Mediterrània: el mar dels grans colonitzadors

Bressol d'antigues civilitzacions, les aigües del Mediterrani han estat testimoni de les relacions entre els pobles que ocupen les seves terres.

Entra

Com vam començar. Un viatge a la prehistòria

Un viatge per conèixer la vida dels nostres avantpassats i les estratègies d’adaptació a l’entorn natural que van utilitzar per sobreviure.

Entra

Xarxes socials a través de la fotografia i l'arqueologia #microhistoriesdexploradors

Producció de continguts culturals mitjançant la fotografia i les xarxes socials. Una activitat per treballar la història amb recursos tecnològics.

Entra

Contes de la prehistòria

A través d’un conte es visitaran dues sales de prehistòria per fer descobrir als més petits com es vivia al passat i l’aplicació de diversos conceptes matemàtics.

Entra