Educació primària


La Mediterrània: el mar dels grans colonitzadors

Bressol d'antigues civilitzacions, les aigües del Mediterrani han estat testimoni de les relacions entre els pobles que ocupen les seves terres.

Entra

Com vam començar. Un viatge a la prehistòria

Un viatge per conèixer la vida dels nostres avantpassats i les estratègies d’adaptació a l’entorn natural que van utilitzar per sobreviure.

Entra

Arqueologia i passat: vine a excavar al MAC

Hi ha moltes pel·lícules i sèries sobre arqueòlegs. Els seus personatges viuen grans aventures a la recerca de tresors.

Entra

Domus: tessel.les i mosaics

Als romans els agradava tenir les cases ben guarnides i confortables. En pintaven les parets i decoraven els terres amb mosaics. Treballarem coneixements socioculturals, artístics i naturals.

Entra

Mòmies i secrets a l'Antic Egipte

Coneixerem alguns dels misteris que envolten el món funerari a l'Antic Egipte: el procés de momificació, el ritual, les creences religioses i l'escriptura jeroglífica dins d'aquest context.

Entra

Una passejada divina

Recorregut per les creences religioses dels pobles de la prehistòria i de l'antiguitat per tal d'observar la seva evolució.

Entra

Que els déus us hi acompanyin!

Zeus, Afrodita, Apol·lo, Atenea... Uf! Quants déus! Com aconseguien els grecs saber qui era qui? Taller sobre mitologia grecoromana.


Entra

Grècia i Roma a Catalunya

La seva petjada a les nostres terres i l’herència cultural és encara mol visible avui dia. Proposem una visita per conèixer una mica més aquestes dues interessants cultures.

Entra

Com vivien els nostres avantpassats?

Aproximació al període del paleolític per conèixer com vivien els nostres avantpassats en aquesta primera etapa de la prehistòria. Descobreix les claus del procés d'humanització.

Entra

Figures geomètriques

Joc d'orientació per les sales d'exposició per localitzar elements geomètrics en objectes, i creació al taller d'un petit mosaic utilitzant els conceptes matemàtics apresos.

Entra

Els pobles ibers del llevant mediterrani

Visita a l'anella ibèrica per descobrir la complexitat d’una cultura com la ibèrica, que malgrat la seva proximitat, encara desconeixem parcialment.

Entra

Jocs romans

Per apropar als més petits a la cultura romana ho farem com ho feien ells. Jugant!


Entra

Olimpisme

L'activitat proposa l'aproximació a l'origen dels esports, com van passar de ser pràctiques de supervivència a competicions organitzades i associades a uns valors com l'esperit de superació que encara conserven avui.

Entra

Rutes urbanes

Una activitat que ens permetrà conèixer els diferents usos que ha tingut la muntanya de Montjuïc des de l'època ibèrica fins a l'actualitat.


Entra