EXPOSICIONS

Art Primer. Artistes de la prehistòria

Els orígens de l’art a la nova exposició del Museu d’Arqueologia de Catalunya, “Art Primer. Artistes de la prehistòria”. 

EXPOSICIÓ VISITABLE FINS AL 22 DE NOVEMBRE

  • Una exposició a la descoberta de les primeres manifestacions artístiques a Europa i especialment de l’art rupestre llevantí.
  • Es presenten dos-cents cinquanta objectes, un patrimoni prehistòric excepcional, gran part exposat per primera vegada a Catalunya, gràcies a la col·laboració de vint museus i institucions catalanes, de l’estat Espanyol i franceses.
  • L’exposició dóna visibilitat i reivindica el paper de les dones en els orígens de la creació artística.

Organitzada com a cloenda del 20è aniversari de la declaració de l’art rupestre de la façana mediterrània peninsular com a Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO, l’exposició presenta dons-cents cinquanta objectes únics de la prehistòria europea, procedents de vint museus i institucions catalanes, de l’estat Espanyol i franceses.

Mereixen una menció especial els fragments originals de pintures rupestres llevantines conservades al MAC (Cova dels Moros, Calapatà, Terol) i al Museu de la Valltorta (Comunitat Valenciana), entre les quals destaca el cèlebre “Arquer de la Valltorta”. També són rellevants els objectes paleolítics procedents de la regió francocantàbrica, com l’espàtula amb forma de peix de la Cueva de El Pendo, del Museo de Prehistoria y Arqueología de Cantabria i les peces més antigues d’art paleolític trobades a Catalunya i fins ara mai exposades, procedents dels jaciments de l’Hort de la Boquera a Margalef de Montsant i de Vimbodí, de catorze mil anys d’antiguitat. Finalment, a la mostra es pot contemplar una rica col·lecció de calcs de pintures rupestres reunits pel MAC des de principis del segle XX.

Una exposició en sis espais

D’estètica contemporània, atractiva i innovadora, l’exposició ocupa més de 800 m2 de l’espai central del Museu i ofereix nombrosos recursos audiovisuals i de realitat virtual en 360 graus que mostren escenes animades de la prehistòria, reproduccions de processos tecnològics, o la visita immersiva de coves i abrics, amb l’objectiu d’arribar i seduir un ample ventall de visitants. Completa l’exposició l’Arqueolab, un espai de joc i interacció, on es desenvoluparan activitats per a tots els públics amb l’objectiu de fer possible la descoberta experiencial de l’art llevantí.

El tractament de l’exposició integra una mirada de gènere al seu discurs. La contribució de la dona en la creació artística es fa palès en les escenografies, audiovisuals i d’altres recursos museogràfics.

 


DESCARREGAT MÉS INFORMACIÓ
NOM DE L'ARXIU MIDA DE L'ARXIU
Dossier de premsa 1,064 MB
Fulletó exposició 4,477 MB
Invitació 442,145 kB
Twitter
Facebook

Imatges de l'exposició

Un patrimoni excepcional

Recursos museogràfics

Una exposició d'estètica innovadora

Audiovisuals de grans dimensions

Destacat patrimoni prehistòric europeu

Presentació didàctica i entenedora