Àfriques

Més enllà dels tòpics, Àfriques ens mostra una imatge calidoscòpica d’aquest continent; un joc de veus i mirades que ens aporten tant africans que han vingut a casa nostra com europeus que han anat més enllà, han tornat, i ens expliquen allò que han vist.

Les seves experiències ens ajuden a establir vincles amb aquest món tan diferenciat, o no, del nostre.Àfriques es desenvolupa en dues seus: el Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) -la mirada d’occident- i el Museu Etnològic de Barcelona (MEB) -viatge a l’altra riba-.
La “mirada d’occident” (MAC) mostra la visió que de la realitat africana en tenen europeus implicats personalment o professionalment amb aquest continent. Un arqueòleg, un naturalista, un missioner, una cooperant, un etnògraf... Després d’aquest primer contacte amb la realitat africana, es proposa als visitants “creuar la riba” per acostar-se a la font original (MEB) on podran conèixer altres elements que els ajudaran a construir la seva pròpia mirada.
Es tracta de la mirada dels africans que viuen a Catalunya, i que ens transmeten la intensa experiència personal dels que han fet el viatge en sentit invers, del sud cap al nord.
Exposició organitzada pel MAC Barcelona juntament amb el Museu Etnològic de Barcelona
Amb la col·laboració de l'Espai Àfrica - Catalunya

Catàleg exposició Àfriques

Museu d´Arqueologia de Catalunya – Barcelona (Passeig de Santa Madrona, 39-41. Parc de Montjuïc)| Barcelona (Barcelonès)


Tornar a Exposicions Temporals Passades
Veure en el mapa

ADREÇA

Passeig de Santa Madrona, 39-41 
Parc de Montjuïc. 08038 Barcelona
Tel. 93 423 21 49

HORARIS

De dimarts a dissabte

de 9,30 h a 19,00 h

Diumenges i festius

de 10 a 14.30 h

Dilluns tancat

CONTACTA AMB EL MUSEU

TELÈFON: 93 423 21 49
E-MAIL: infomac@gencat.cat
ÀFRIQUES AL DESCOBERT
NOM DE L'ARXIU MIDA DE L'ARXIU
Dossier de premsa 61 kB
Twitter
Facebook

Àfriques

Àfriques

Àfriques 1

Àfriques 2

Àfriques 3

Sala

Entrada


L'exposició