Activitats al voltant de l'exposició "El geni culinari: innovacions que marquen la nostra cuina"

Del 31 de març al 26 de juny de 2016

Visites guiades a l’exposició:

  • Cada diumenge a les 12:30h es realitzarà una visita guiada a l’exposició temporal.

Activitats especials de dissabte:

  • Activitats didàctiques de la màxima qualitat pedagògica, basades en una part demostrativa i una part participativa/taller. 16 d’abril: sopa feta amb còdols, 30 d’abril: elaboració de galetes prehistòriques, 21 de maig: escorxament animal amb ganivets de sílex i 4 de juny: encendre foc. Més informació >

Cicle de conferències:

Conferències de la mà d’especialistes amb l’objectiu d’aprofundir en diferents aspectes contemplats en l’exposició.

  • Dijous 14 d'abril a les 19:30 hores, El geni culinari. Innovacions que marquen la nostra cuinaA càrrec de Lluís Garcia, comissari de l'exposició.
  • 5 de maig a les 18.30 hores. El laboratori de Conservació / restauració: preparar els objectes exposats; per llepar-se els dits. Isabel Moreno.
  • Dijous 12 de maig a les 19:30 hores, Si Cuinar ens fa humans, deixarem de fer-ho? A càrrec del director general de la Fundació Alícia Toni Massanés.
  • Dimecres 1 de juny a les 19 horesL'alimentació al paleolític que impartirà el Dr. Eudald Carbonell amb motiu de la recent presentació del llibre PàleoReceptes. La dieta dels nostres orígens per a una vida saludable, del Dr. Eudald Carbonell i la Dra. Cinta S. Bellmunt.

Debats a tres:

  • Dilluns 2 de maig, Converses a tres bandes. Dieta paleolítica. Realitat o invenció.Es parla molt de la dieta paleolítica, però què és exactament, quin sentit té? Un especialista en nutrició, un cuiner i un arqueòleg ens parlaran del que es menjava al paleolític, dels nutrients que necessitem, del plaer en l’alimentació. A càrrec de Jordi Estévez, Abel Mariné i Sergi de Meià. Moderador: Josep Manuel Rueda, 18.30h
  • Dilluns 23 de maig, Converses a tres bandes. Ètica culinària: del canibalisme al veganisme. Els aspectes culturals influeixen en la nostra alimentació des dels inicis de la humanitat. Principis ètics i qüestions pràctiques conflueixen en un rebuig creixent a la carn o als productes animals. Què té de bo i de perillós aquest camí?. A càrrec de Carme Ruscalleda, Miquel Molist i Jesús Contreras. Moderador: Màrius Rubiralta, 18.30h

Sopars amb Geni:

  • Es realitzaran dos sopars, els dies  7 de maig i 11 de juny,  amb receptes dissenyades per la Fundació Alícia. Més informació >

Cinema

  • La Grande Bouffede  Marco Ferreri. Projecció de la pel·lícula al voltant de la qual es generarà un debat moderat pel crític de cinema Àngel Quintana i el comissari de l'exposició Luís García Petit. Dijous 26 de maig a les 18.00 hores.
  • Satyricon, de Fellini. Projecció de la pel·lícula al voltant de la qual es generarà un debat moderat pel crític de Cinema Àngel Quintana i el conservador del Museu d'Arqueologia de Catalunya Dr. Jordi Principal. Dimarts 21 de juny a les 18h. 

Es recomana reserva prèvia a  macvisites.acdpc@gencat.cat  o al 934232149


Tornar a l'exposició El geni culinari
Veure en el mapa

ADREÇA

Passeig de Santa Madrona, 39-41 
Parc de Montjuïc. 08038 Barcelona
Tel. 93 423 21 49

HORARIS

De dimarts a dissabte

de 9,30 h a 19,00 h

Diumenges i festius

de 10 a 14.30 h

Dilluns tancat

CONTACTA AMB EL MUSEU

TELÈFON: 93 423 21 49
E-MAIL: infomac@gencat.cat
Sopars amb geni
Crèdits de l'exposició temporal "El geni culinari: innovacions que marquen la nostra cuina"
Twitter
Facebook