El geni culinari: innovacions que marquen la nostra cuina

Del 31 de març al 26 de juny de 2016

L’alimentació és un tema que desperta cada cop més l’interès de la societat, tant pel que fa a la qualitat del que mengem com a la creativitat gastronòmica i al component identitari de la nostra cuina, que es manifesta especialment en la revifada i la recuperació de la cuina tradicional. Per altra banda, el sector de la cuina i la gastronomia busca constantment nous estímuls per a projectar la seva creativitat o oferir nous productes, i cada cop es fixa més en la cuina del passat com a font d’inspiració.

I l’arqueologia és l’única manera que tenim per conèixer com es menjava abans de l’aparició dels textos escrits. L’arqueologia recupera una gran quantitat de restes que tenen relació amb aquest àmbit, restes del que van menjar els nostres avantpassats, però també dels estris i atuells que feien servir. Restes que ens parlen de l’origen i de l’evolució de molts plats, d’innovacions que encara marquen la nostra cuina i que de ben segur podran servir d’inspiració per a noves creacions culinàries.

Exposició comissariada per en Lluís Garcia, ha estat organitzada pel Museu d'Arqueologia de Catalunya amb la col.laboració del Campus de l'Alimentació de la universitat de Barcelona, la Fundació Alicia i la Fundació Institut català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica.

Inauguració el proper 31 de març a les 19h.

Aforament limitat, obligatori confirmar assistència a macvisites.acdpc@gencat.cat

Museu d´Arqueologia de Catalunya – Barcelona (Passeig de Santa Madrona, 39-41. Parc de Montjuïc)| Barcelona (Barcelonès)


Sopars amb geni
Veure en el mapa

ADREÇA

Passeig de Santa Madrona, 39-41 
Parc de Montjuïc. 08038 Barcelona
Tel. 93 423 21 49

HORARIS

De dimarts a dissabte

de 9,30 h a 19,00 h

Diumenges i festius

de 10 a 14.30 h

Dilluns tancat

CONTACTA AMB EL MUSEU

TELÈFON: 93 423 21 49
E-MAIL: infomac@gencat.cat
Crèdits de l'exposició temporal "El geni culinari: innovacions que marquen la nostra cuina"
Activitats al voltant de l'exposició "El geni culinari: innovacions que marquen la nostra cuina"
Twitter
Facebook