REVISTA

Magazín 03. L'enigma iber. Arqueologia d'una civilització

El Museu d'Arqueologia de Catalunya i el Gabinet Tècnic del Departament de Cultura han editat el tercer número del Magazín del MAC, L'ENIGMA IBER. Arqueologia d'una civilització.  

Es tracta del tercer número d'una publicació innovadora que, en format revista, està orientada al gran públic. El seu disseny elaborat, pàgines amb grans fotografies i una redacció de fàcil lectura vol apropar els continguts de l'exposició fora del mateix museu. La maquetació ha previst que els texts es trobin en català, castellà i anglès. És un recurs de comunicació nou en el sector museístic, que et mostrarà les exposicions com mai les has vist.

El Magazín 03 està dedicat a la darrera exposició temporal del mac: L'ENIGMA IBER. Arqueologia d'una civilització. 

L’exposició L’ENIGMA IBER. Arqueologia d’una civilització aborda la història i la cultura dels anomenats pobles ibers, que visqueren a la façana mediterrània de la península Ibèrica i, fins i tot, més enllà, durant bona part de l’anomenada edat del ferro, entre els segles VI-I aC, tot fent un èmfasi especial en les comunitats arrelades en l’actual territori català. La mostra es configura com un gran fresc o panorama històric i cultural sobre aquests pobles i la seva civilització. L’exposició neix amb la pretensió de posar a l’abast de tothom el coneixement més actualitzat de la recerca amb una nova mirada i de divulgar-ne els vincles amb el Museu d’Arqueologia de Catalunya.

“L’enigma iber. Arqueologia d’una civilització” s’estructura en set grans àmbits temàtics que incorporen sis “enigmes”. Uns 1.000 metres quadrats d’exposició innovadora i evocadora que mostra més de 500 objectes procedents de 38 institucions de Catalunya, l’estat espanyol i França.

Crèdits

  • Edita: Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura.
  • Coordina: Museu d’Arqueologia de Catalunya - Gabinet Tècnic del Departament de Cultura.
  • Continguts: DAvid Asensio, Núria Molist, Gabriel de Prado i M. Carme Rovira. 
  • Disseny: Iglésies Associats.
  • Fotografies: Pepo Segura i © El dels arxius corresponents.
  • Il·lustracions: Marta Carreté.
  • Producció: EADOP
  • Pàgines: 55 pp.
  • PVP: 5 €

Edició exhaurida.


Twitter
Facebook