EXPOSICIONS

Vaixells naufragats. Històries sota el mar

El sol començava a baixar a l'horitzó, tenyint el cel de tons daurats i rosats. Enmig d'aquesta màgica transició entre el dia i la nit, em trobava davant del meu ordinador, llest per embarcar-me en una aventura submergida a l'exposició virtual "Naufragis: Històries Submergides".

Amb només un clic, la meva pantalla es va convertir en una finestra al passat, revelant un vast oceà d'història i misteri. Les primeres imatges mostraven antics navilis enfonsats, testimonis silenciosos de tragèdies marítimes ocorregudes segles enrere. Em vaig trobar atrapat per la bellesa decadent de les seves restes rovellades, cobertes de coralls i habitats per una fauna marina exuberant.

A mesura que avançava per l'exposició, m'endinsava en les històries que s'amagaven darrere de cada naufragi. Un vaixell pirata del segle XVII que havia caigut víctima d'una tempesta ferotge, amb els seus tresors perduts encara xiuxiuejant promeses de riquesa. Una embarcació de guerra de la Guerra del Francès que jeia al fons del mar, recordant els horrors del conflicte i les vides sacrificades per la causa.

La narrativa de l'exposició cobrava vida a través de la veu dels objectes recuperats d'aquests naufragis. Els seus relats s'entrellaçaven amb fotografies, mapes, dibuixos i reconstruccions. Cada història era una finestra al passat, una oportunitat de submergir-me en l'experiència dels qui van viure aquells moments de tragèdia i glòria.

Em vaig trobar emocionat per la manera com la tecnologia em permetia explorar aquests naufragis sense necessitat de submergir-me en les profunditats de l'oceà. L'exposició virtual em permetia viatjar a través del temps i l'espai, connectant-me amb la història de manera íntima i personal. Mentre em submergia encara més a l'exposició, em vaig adonar que aquests naufragis eren més que simples restes de fusta i metall al fons del mar. Eren finestres a la humanitat mateixa, als nostres somnis i tragèdies, a les nostres lluites i triomfs.

Cada naufragi explicava una història única, i quan els vaig explorar, em vaig sentir transportat a un món d'emocions i reflexions.

Ens vols acompanyar ...

L’estudi Immersive Creatures s’ha encarregat de la creació d’aquesta peça. Immersive Creatures està especialitzat en construir narracions immersives basades en fets reals. L’objectiu és crear històries engrescadores des del guió fins a la producció final, on fan  servir recursos com la il·lustració, el còmic, el 3D o la realitat augmentada.


Twitter
Facebook