Empúries

Revista de recerca sobre el món clàssic i l’antiguitat tardana

Empúries és una revista especialitzada, actualment de periodicitat anual, que ha publicat, des de l'any 1939, treballs científics de recerca sobre el món clàssic i l'antiguitat tardana fins l'alta edat mitjana, dins l’àmbit europeu i de la Mediterrània. Hi tenen cabuda articles inèdits de profunditat, tipus assaig o de síntesi, així com estudis més analítics o concrets, en funció d’una avaluació prèvia. Fins a l'any 1983 el títol de la revista va ser Ampúrias.

La revista Empúries està totalment digitalitzada. Els articles fins el número 56 també es poden consultar i descarregar en accés obert al RACO (Revistes Catalanes en Accés Obert). Consulteu-ne la llista a Format històric

El Número 57 d’Empúries, enceta un nou projecte que vol donar continuïtat a tot el que la revista ha significat per al Museu d’Arqueologia de Catalunya i per a l’arqueologia catalana. La necessitat de donar sortida a noves dinàmiques de recerca, cada cop més exigents, però també amb una clara voluntat de posar per davant la difusió científica d’excel·lència, ens han portat a proposar un nou format per a la publicació, una nova temporalitat, que serà anual, i finalment a replantejar-ne la línia editorial, que se centrarà en la recepció i difusió de treballs inèdits en arqueologia del món clàssic, en el sentit ampli del terme, des d’un plantejament crític i en funció d’una selecció curada.

Si entreu a Format actual podreu descarregar-vos els arxius dels números més recents. 


Format històric

Del número 1 al 56.

Entra

Format actual

A partir del número 57

Entra