Tallers didàctics

A través de vivències directes desenvolupem alguns dels actes quotidians que feien els nostres avantpassats i que ens apropen i ens traslladen a la vida en l’antiguitat. Les noves propostes tenen com a eix vehicular l'experimentació.

Tots els tallers destinen una part del temps a visitar les sales i a tenir contacte visual amb l’objecte original. Molts d’aquests tallers utilitzen per visitar les sales, un carro didàctic amb rèpliques que es manipulen. Després de veure les peces mitjançant  vivències directes, desenvolupem alguns dels actes quotidians que feien els nostres avantpassats que ens apropen a la vida en l’antiguitat. Les nostres propostes tenen com a eix vehicular l'experimentació.


Paleoantropologia forense: ossos CSI

El Museu d'arqueologia de Catalunya treballa per apropar l'arqueologia a la ciutadania i els recursos tecnològics que utilitza. Una iniciativa per a l'aplicació didàctica de les tecnologies.

Entra

Paisatges antics: Anàlisi del pol·len

El Museu d'arqueologia de Catalunya treballa per apropar l'arqueologia a la ciutadania i els recursos tecnològics que utilitza. Una iniciativa per a l'aplicació didàctica de les tecnologies.

Entra

Algunes pedres parlen llatí

Reserves a partir del maig del 2024

Molts vestigis romans contenen inscripcions llatines que ens aporten una informació molt valuosa sobre la cultura romana.

Entra

Domus: tessel.les i mosaics

Als romans els agradava tenir les cases ben guarnides i confortables. En pintaven les parets i decoraven els terres amb mosaics. Treballarem coneixements socioculturals, artístics i naturals.

Entra

Mòmies i secrets a l'Antic Egipte

Coneixerem alguns dels misteris que envolten el món funerari a l'Antic Egipte: el procés de momificació, el ritual, les creences religioses i l'escriptura jeroglífica dins d'aquest context.

Entra

Arqueologia i passat: vine a excavar al MAC

Activitat en renovació

Hi ha moltes pel·lícules i sèries sobre arqueòlegs. Els seus personatges viuen grans aventures a la recerca de tresors.

Entra

La transformació de les societats caçadores. La revolució neolítica

Des del procés d’humanització, que va durar milers d’anys, fins al paleolític i després fins arribar al neolític, l’ésser humà va adaptar-se al medi mitjançant tots els seus recursos i la cultura.

Entra

Com vivien els nostres avantpassats?

Aproximació al període del paleolític per conèixer com vivien els nostres avantpassats en aquesta primera etapa de la prehistòria. Descobreix les claus del procés d'humanització.

Entra